Kahdenkäden perhovavat

\"Kahden käden vavat ovat tehokkaampia perhovapoja, joissa on suurempi tartuntapinta vavan pohjassa, jotta voit heittää perhosiiman kahdella kädellä. Näitä perhovapoja käytetään usein yhdessä kaksikätisten siimojen kanssa lohen ja taimenen kalastuksessa. Näitä vapoja on saatavana 6. luokasta aina 11. luokkaan asti, ja niiden pituus voi vaihdella 12-17 jalan välillä. Vapojen pituus ja luokka vaihtelevat pääasiassa kalastettavan veden koon ja vuodenajan mukaan. Pidempiä vavoja, joissa on korkeampi luokka, käytetään yleensä suurilla joilla tai kauden alussa, ja lyhyempiä vavoja, joissa on matalampi luokka, käytetään myöhemmin kaudella, kun joki on matalalla tai kun kalastetaan joillakin pienemmillä joilla ja puroilla. Yleiskäyttöisen vavan voidaan sanoa olevan 13-14' pituinen luokassa 8-9.

Kaksikätisen vavan pituuden valintaan vaikuttaa pääasiassa veden koko, kuinka pitkälle haluat heittää ja mitä vaihtoehtoja haluat käyttää perhon ohjaamiseen. Yleensä lyhyempiä, noin 11-13':n vavoja käytetään kalastettaessa pienemmissä joissa, kuten Lödge, Em ja Mörrum, ja pidempiä, 15-17':n vavoja käytetään yleensä kalastettaessa esimerkiksi joissakin Ruotsin tai Norjan suuremmissa joissa.

Pitempi vapa helpottaa myös heittoa ja antaa mahdollisuuden kontrolloida sekä perhoa että siimaa helpommin, kun kalastetaan syvällä kahlaamalla. Lyhyempiä vavoja käytetään usein myös silloin, kun joki on hyvin korkealla, koska kalat pysyttelevät lähempänä rantaa vesimassojen vuoksi. Lyhyemmällä kaksikätisellä vavalla voi kalastaa tehokkaammin lyhyemmillä etäisyyksillä.

Vavan luokkaan kuuluu myös se, minkä painoista siimaa vavassa voi käsitellä. Korkeamman luokan vavat heittävät raskaampia siimoja, raskaampi siima puolestaan helpottaa todella isojen ja painavien kärpästen heittämistä.\"
Näytä lisää Näytä vähemmän
Kategoriat
Suodattimet
Tuotteet
Guideline Elevation
Superdeal
14%
alk.€259
alk.€299.99
Guideline Elevation T-PAC DH Fly Rod
Superdeal
35%
Vision Custom Skagit
Superdeal
43%
alk.€439
alk.€769.90
Vision Onki 2-hands
alk.€359
Vision Hero Flyrods
alk.€229.90
nám Original DH Flyrod 6pcs